Sjov i Lac du Cassien
Sjov ved badesøen Lac de Cassien - ca 1 times kørsel fra Villa Bennie

Oplevelser i Provence og området omkring Bargemon

Området Var i Provence er spækket med oplevelser for både voksne og børn. Indenfor kort tid kan man komme ud og vandre, bade i en kløft eller gå på opdagelse på et fossilmusseum. Der er også den sikre at tage til stranden ved Middelhavet eller endnu bedre; en heldagstur til det franske Grand Canyon. Mulighederne er mange. Vi anbefaler, at ved en uges ferie at bruge max. 1-2 dage til større ture, især om sommeren. Brug tiden til afslapning ved poolen og småture med et restaurationsbesøg til den hyggelige by Bargemon. God fornøjelse.  

Inspiration til en dejlig oplevelsesrig ferie i Provence og byen Bargemon

Kano og rafting

1 times kørsel fra huset, findes  den franske Grand Canyon/Gordes du Verdon, som er specielt egnet til aktiviteter såsom kano, rafting, fiskeri og vandring. Området fra byen Castellane og sydvest på er centrum fra vandrings- og vandakitiviteter i Verdon område. 2 gange om ugen lukkes op for sluserne v. dæmningen nord for Castellane, og det er på disse 2 dage, at der raftes om formiddagen gennem kløfterne. Der er mulighed for korte eller lange raftingture. Børn skal som hovedregel være ca. 10-12 år for at rafte. Bestil helst. tid, der ligger brochurer i huset. Ellers må man køre tidligt derop. Link til hvis du vil vide mere om rafting, så søg på “Easy Rafting Verdon”.
Rafting er også sjovt bare at se på, når bådene kommer drønene forbi i kløfterne. Generelt er der meget aktivitet omkring Castellaneområdet tirsdag og fredag.

Der findes masser af links og læsestof om Gorges Verdon området. Dette er helt klart et udflugtsmål værd. En dag med klart vejr, kan man tage tidligt afsted og få en hel dag til at gå i området. Vi har med tilladelse fra Politikken gengivet denne artikel om Europas Grand Canyon Gorges du Verdon 

Vandring

Vandring i hele området er nemt. Der findes masser af vandringskort, men vandring kan også blot være at gå ud af porten v. huset og tag på vandringstur øst eller vest for huset, eller rundt omkring byen ad de små veje. En tur rundt til f.eks. Clavier er ca. 6 km, Callas 10-12 km. Der er også mulighed for vandring i Gorges du Verdon området. Der er specielt smukt at vandre omkring Pont Sublime v. Rougon. Også området ved Chateaudoble er flot, ca. ½ times kørsel fra huset. Her kan en frokost på den lille restaurant i byen med den flotte udsigt være endestation.

De varme badesøer

På søerne i Provence kan man fiske, sejle og bade. Søerne er alle opdæmmede i forbindelse med el-produktionen, men er blevet centrum for et sommerpublikum og aktiviteter. Søerne er dejlige varme om sommeren. Områderne ved badesøerne er i sig selv også meget smukke.

De nærmeste badesøer er Lac de St-Cassien, Sante-Croix du Verdon og Lac d’Artignosc

Strand og badning

På under 1 time fra Villa Bennie når man frem til den Franske Rivera, hvor der både kan køres vest og øst på langs Côte d’Azur. Nærmeste strand, og den er god, ligger vest for Frejus – kør til højre langs “strandvejen” i den store rundkørsel med badeland m.m, når man kommer nord fra. Det er nemt at komme til at parkere, og stranden er en sandstrand og meget børnevenlig (ca. 35 min. fra Bargemon). I byen Sainte Maxime 45 min. mod syd via Le Muy er der også en fin strand helt inde i byen, hvor man kan kombinere strandturen med indkøb og restaurantbesøg. Ellers rummer hele kyststrækningen masser af muligheder for badning. Udenfor de officielle sandstrande, har områderne klippe- og stenstrande. 

Bemærk at man ikke må medbringe hunde ved stranden i Frankrig om sommeren. Der er strande specielt for hunde. Stranden vest for Frejus har en hundestrand.
Som tidligere beskrevet kan der også fint bades i søerne: Lac du St. Croix (franske Grand Canyon Gorges du Verdon), og Lac du Cassien, hvor der er mange lavvandede strande med bådudlejning, cykelbåde samt windsurfing. Her kan man samtidig kombinere badningen med en oplevelsesrig udflugt.

Når det er varmt kan det betale sig at leje en liggestol med parasol på stranden - her er det restaurant Cap Mail ved byen Issambres øst for Sainte Maxime.

Besøg større byer
Grasse (Produktion af parfume), Monaco (det lille kongedømme) , Cannes (et must at besøge denne by – kombinér evt. med en badetur om eftermiddagen og Cannes by om aftenen), Nice (stor by, der er god at besøge forår og efterår eller hvis man er interesseret i de store kunstnere: Matisse og Chagall. I Nice findes både Matissemuseet og Chagallmuseet) , St.Tropez (trafikken dertil er dog så ekstrem, så kør aldrig derud midt i sommerperioden. Man kan sejle til St.Tropez fra byen Sainte Maxime v. havnen, bådfarten ligger på midtermolen i Sainte Maxime. Billetter købes på stedet ), St. Raphael, Frejus nye havneområde og Draguinan (Hovedstaden i Varområdet). Draguienan, der kan synes stor og uoverskuelig, har en gammel hyggelig bydel med små butikker samt et stort hyggeligt torv. Husk at der holdes siesta i byerne.

Besøg små franske byer
Foruden Bargemon kan nævnes nabobyerne Callas og Claviers, hvortil der kan gåes (5 km og 3 km). Andre byer, der er værd at nævne i nærheden i rimelig køreafstand for en frokost, er Bargeme, Seillans, Mons, Fayence, Tour-tour og Chauteau de Double. Længere ture, hvor der er flotte mindre byer er Eze, Les Arcs, Castellane, Moustiers St-Marie ved Gorges du Verdon, Port Grimaud (lille Venedig) , Vence m.fl.
Læs også på dette site om området Var: www.konstantyner.dk/var/var.html – et godt site på dansk 

Besøg andre lande
Italien og Monaco kan besøges indenfor et par timer.

Tour-tour

Specielt for børn
Der er mange oplevelser for børn – lige fra det lille Fossilmussum i Bargemon til det store Aqualand og Marineland i Antibes med store shows med delfiner, sæler og Parfumebyen Grasse, hvor man kan se produktion fra ”blomster til parfume”. Også Skildpaddeparken mod vest og Paladset og Oceanographic Museum i Monaco mod øst er store hits for børn, hvis man orker at køre langt i det varme vejr. Grotterne i De Saint Cézaire er ofte en sjov oplevelse og kan kombineres med badesøen Lac de Cassien. Grotterne ligger indenfor 1,5 times kørsel via Fayance. En lille tur til byen Bargéme ca. 20 km fra Bargemon for at spise frokost. Her kan opleves ørne og ådsler på turen dertil. Desuden findes der en dejlig stor appetitlig legeplads ved havnen i Sainte Maxime for mindre børn. Igen skal Grand Canoyn Verdon nævnes, da børn i alle aldre vil finde dette interessant, hvis man afstemmer turen for alderen og holder mange pauser.

Der findes også en dejlig boldbane på vejen til byen Clavier, når man går ad “bagvejen”.

Tur til Bargeme

Vin- og vingårde

Vin fra Provence er i hastig fremmarch. Dette gælder i særdeleshed kvaliteten. Fra at være ”rosé landet” produceres der nu også flotte gode hvide og røde vine. Man er begyndt at anvende de mere klassiske druer. I området syd for Bargemon mod Le Muy er der mange vingårde, som kan besøges, evt. i forbindelse med en strandtur, hvis der er børn med. Bemærk at priserne kan synes høje på vingårdene, men her produceres rigtig god kvalitetsvin.

Her findes en god oversigt over provencialske vine og besøgssteder:

Vin fra Provence

Cykling

Provence er som skabt til cyling og cykelentusiaster. De mindre bjerge byder på mange udfordringer med mange højdemeter, men også på flotte naturoplevelser, hvor en tur på 2-3 timers varighed kan gøre det. I området omkring huset er der masser af muligheder for MTB. Specielt bjergene nord for byen rummer muligheder herfor.
Kort kan fås på det lokale turistkontor. I huset ligger der også cykelkort med forslag til ruter.
For Tour-de-France interesserede kan man nogle år opleve, at touren kommer i nærheden af området. Der er mange mennesker, så dette skal planlægges godt. Man kan også bruge en dag til at køre til Mont Ventoux. Der er er 3 timers kørsel – altså i bil.

Golf

Indenfor en times afstand fra Bargemon ligger der mange golfbaner. Tættest på ved Le Muy (½ time fra Bargemon) ligger St. Enderol, som er en international mesterskabsbane. Mod nord, 25 km, ligger Golf de Taulane. I Fayence, 25 km, ligger der en ny 36 hullers golfbane; Domaine de Terre Blanche. Se linket: www.golffrankrig.dk/nc/golfbaner-frankrig.html Dette link tager udgangspunkt i Nice mht. afstande etc. men er komplet med kontaktinfo mm.

Skiture

I kørselsafstand fra Bargemon, ca. 1 time, ligger Greolliere. Et mindre område, men OK for nybegyndere eller bare en lille hyggetur. Det kendte: Isola2000 , Valberg og Auron ligger 3 timers kørsel fra Bargemon, nord for Nice. Kører man kl. 7 om morgenen, kan man være der kl. 10.00 til en dejlig dag på ski.
2 timers kørsel mod nord ligger Val Allos 1800 / Alpe d’Sud, som er et stort område, hvor Pra Loup også indgår i området.
De Italienske områder, hvor Limone Piemonte ligger tættest på, ca. 3 timers kørsel fra Bargemon. 
Alle områderne byder også på langrendsski.

Naturoplevelser af de store

Gorges du Verdon = Europas Grand Canyon – en af Frankrigs flotteste naturfænomener med kløfter, brusende floder, yndige franske byer og badesøer. Ingen kender Europa, hvis man ikke har været forbi Le Grand Canyon. Vi har før omtalt området i forbindelse med rafting, badning og vandring.
Gorges du Verdon ligger ca. 3/4 – 1 time fra huset. For at få den bedste oplevelse, så kør helst dertil i klart vejr. Pak evt. en madkurv, da det er en heldagstur med mange stop. Der er på en sådan tur om sommeren mulighed for at kombinere turen med en svømmetur v. Lac du St. Croix og gå tur i den søde by: Moustiers St-Marie, der ligger nord for Verdon. Man kan køre hele “vejen rundt” om kløften. Hvis man vælger det, så kør “venstre om” – så får man den bedste oplevelse og de bedste stop. Slut evt. turen med aftensmad i Castellane, hvorfra at der er gode veje at køre hjem ad. Noget for krop og sjæl. Læs bl.a. her Politikens artikel om Gorges du Verdon, som vi med tilladelse fra Politikken har gengivet her: Europas Grand Canoyn 

En stort naturfænomen er Cap Esterel bjergene, de røde smukke bjerge nord for Frejus, og ligger kun ½ time fra huset. Her kan man ved “Les Gorges de Pennafort” vandre og bade kun 10 km fra Bargemon. Man kører gennem området nede fra byen Le Muy og til Bargemon ved Michelinrestauranten Pennafort. Stop på parkeringspladser og gå ned under vejen. Hav gode sko på. Her kan man “klatre” på store sten og bade i kløften. Ikke for gangbesværede. En virkelig god oplevelse for børn, især lidt større børn.

Små oplevelser
En lille hyggelig oplevelse kan blot være at gå på opdagelse i Bargemon i de små gader med porte og fontainer. Børnene kan føre an i de mange labyrinter, som gaderne og stræderne danner. Prøv evt. at finde den gamle fængselsdør eller gå en tur ind i kirken. Den er stor og flot indefra. Døren er næsten altid åbnen. Kirkegården med ældgamle gravsten kan også inspiceres. Kan børnene mon finde legepladsen på bagsiden af købmanden oppe over byen? Og en tur på Fossilmusseet eller Skrivemaskinemusseet. Nyd udsigten mod Clavier mod syd ved bymuren. Ud af byen mod skolen finder man en lille plads, hvor der kan hentes det dejligste kildevand. Kildevand kan også hentes på vej op til byen fra huset. En lille køretur til Oliemøllen i Callas, hvor man kan se, hvordan olivenolien bliver fremstillet, købe olie, krydderier og sæbe med hjem er også en lille hyggelig oplevelse. Formiddagsturen kan afsluttes med en hyggelig frokost på torvet i Bargemon.

Ferie for voksne og børn er måske bare at være ved huset og i poolen. Om eftermiddagen kan man gå til byen og spise is på torvet.