Vin- og gårde

Vin fra Provence er i hastig fremmarch. Dette gælder i særdeleshed kvaliteten. Fra at være ”rosé landet” produceres der nu også flotte gode hvide og røde vine. Man er begyndt at anvende de mere klassiske druer. I området syd for Bargemon mod Le Muy er der mange vingårde, som kan besøges, evt. i forbindelse med en strandtur, hvis der er børn med. Bemærk at priserne kan synes høje på vingårdene, men her produceres rigtig god vin.

Her findes en god oversigt over provencialske vine og besøgssteder: www.provenceweb.fr/e/mag/terroir/vin/vignobles/provence.htm.

Paragliding-syn

På søerne i Provence, kan man fiske, sejle og bade. Søerne er alle opdæmmede i forbindelse med el-produktionen, men er blevet centrum for et sommerpublikum og der er masser af aktiviteter. Områderne er i sig selv også meget smukke. Fra Castelleane (v. franske grand canyon/Gordes du Verdon) og sydvest på er centrum fra alle vandrings- og vandakitiviteter i Verdon området; vandring, repelling, rafting, kano- og kajaksejlads, vindsurfing etc. Hver tirsdag og fredag lukker de op for sluserne v. dæmningen, og det er på disse 2 dage, at der raftes om formiddagen. Der er mulighed for korte eller lange raftingture. Børn skal som hovedregel være ca. 10-12 år for at rafte. Bestil helst. tid, hvis man er i området i forvejen. Ellers må man køre tidligt derop. Link til hvis du vil vide mere om rafting: http://www.aquavivaest.com/ Rafting er også sjovt at se på. Generelt er der meget aktivitet omkring Castellaneområdet tirsdag og fredag. Se også sites billeder – i slutningen. Der findes masser af links og læsestof om Verdon området. Vi har med tilladelse fra Politikken gengivet denne artikel om Europas Grand Canyon Verdon

Kano, rafting, fiskeri og vandring

På søerne i Provence, kan man fiske, sejle og bade. Søerne er alle opdæmmede i forbindelse med el-produktionen, men er blevet centrum for et sommerpublikum og der er masser af aktiviteter. Områderne er i sig selv også meget smukke. Fra Castelleane (v. franske grand canyon/Gordes du Verdon) og sydvest på er centrum fra alle vandrings- og vandakitiviteter i Verdon området; vandring, repelling, rafting, kano- og kajaksejlads, vindsurfing etc. Hver tirsdag og fredag lukker de op for sluserne v. dæmningen, og det er på disse 2 dage, at der raftes om formiddagen. Der er mulighed for korte eller lange raftingture. Børn skal som hovedregel være ca. 10-12 år for at rafte. Bestil helst. tid, hvis man er i området i forvejen. Ellers må man køre tidligt derop. Link til hvis du vil vide mere om rafting: http://www.aquavivaest.com/ Rafting er også sjovt at se på. Generelt er der meget aktivitet omkring Castellaneområdet tirsdag og fredag. Se også sites billeder – i slutningen.

Der findes masser af links og læsestof om Verdon området. Vi har med tilladelse fra Politikken gengivet denne artikel om Europas Grand Canyon Verdon

Strand og badning

Nærmeste strand, og den er god, ligger i St. Rafael/Frejus – vest for byen. Det er nemt at komme til at parkere, og stranden er en sandstrand og meget børnevenlig – 35 min. fra Bargemon. I Ste. Maximme ligger 45 min. mod syd via Le Muy og har også en fin strand helt inde i byen, hvor man kan kombinere turen med indkøb. Ellers rummer hele kyststrækningen masser af muligheder for badning. Mange af områderne har klippe- og stenstrande. På 35-45 min. når man frem til den Franske Rivera, hvor der både kan køres vest og øst på langs Côte d’Azur.

Der kan også fint bades i søerne: Lac du St. Croix (franske Grand Canyon Verdon), og Lac du Cassien, hvor der er mange lavvandede sandstrande med bådudlejning, cykelbåde samt windsurfing. Her kan man samtidig kombinere badningen med en oplevelsesrig udflugt.

Cykling

Provence er som skabt til cyling og cykelentusiaster. De mindre bjerge byder på mange udfordringer, med mange højdemeter, men også bare på flotte naturoplevelser hvor en tur på 2-3 timers varighed kan gøre det. I området omkring huset er masser af muligheder for MTB. Specielt bjergene nord for byen rummer muligheder herfor.

Kort kan fås på det lokale turistkontor.

Golf

Indenfor en times afstand fra Bargemon ligger der mange golfbaner. Tættest på ved Le Muy 20 minutter fra Bargemon ligger St. Enderol, som er en international mesterskabsbane. Mod nord, 25 km, ligger Golf de Taulane. I Fayence, 25 km, ligger der en ny 36 hullers golfbane; Domaine de Terre Blanche. Se linket: www.golffrankrig.dk/nc/golfbaner-frankrig.html Dette link tager udgangspunkt i Nice mht. afstande etc. men er komplet med kontaktinfo mm.

Ski ture

I kørselsafstand fra Bargemon, ca. 1 time, ligger Greolliere. Et mindre område, men OK for nybegyndere eller bare en lille hyggetur. Det kendte: Isola2000 , Valberg og Auron ligger 3 timers kørsel fra Bargemon, nord for Nice. Kører man kl. 7 om morgenen, kan man være der kl. 10.00 til en dejlig dag på ski.

2 timers kørsel, mod nord ligger Val Allos 1800 / Alpe d’Sud, som er et stort område, hvor Pra Loup også indgår i området.

De Italienske områder, hvor Limone Piemonte ligger tættest på, ca. 3 timers kørsel fra Bargemon. De er billigere mht. en enkelt overnatning, liftkort, skileje etc. Se linket: http://dk.bergfex.com/piemont/

Alle områderne byder også på langrendsski.

Naturoplevelser af de store

Georges du Verdon = Franske Grand Canyon – en af Frankrigs flotteste naturfænomener med kløfter, brusende floder, yndige franske byer og badesøer. Ingen kender Europa, hvis de ikke har været forbi Le Grand Canyon. Vi har før omtalt området i forbindelse med rafting og strande.

Ca. 3/4 – 1 time fra huset. – for at få den bedste oplevelse, så kør helst dertil i klart vejr. Pak evt. en madkurv, da det er en heldagstur med mange stop. Der er på en sådan tur om sommeren mulighed for at kombinere turen med en svømmetur v. Lac du St. Croix og gå tur i den vildt søde by: Moustiers St-Marie, der ligger nord for Verdon. Man kan køre hele “vejen rundt” om kløften. Hvis man vælger det, så kør “venstre om” – så får man den bedste oplevelse og de bedste stop. Slut evt. turen med aftensmad i Castellane, hvorfra at der er gode veje at køre hjem fra. Noget for krop og sjæl. Læs bl.a. her Politikens artikel om Gorges du Verdon, som vi med tilladelse fra Politikken har gengivet her: Europas Grand Canyon Verdon

Cap Esterel bjergene, de røde smukke bjerge nord for Frejus.

Les Gorges de Pennafort (stort område til vandring – 5 km fra Bargemon). Man kører næsten gennem det fra Le Muy og til Bargemon ved Michelinrestauranten Pennafort.

Små oplevelser

En lille hyggelig oplevelse kan blot være at gå på opdagelse i Bargemon i de små gader med porte og fontainer. Børnene kan føre an i de mange labyrinter, som gaderne og stræderne danner. Prøv evt. at finde den gamle fængselsdør eller gå en tur ind i kirken. Den er stor og flot indefra. Døren er næsten altid åbnen. Kirkegården med ældgamle gravsten kan også inspiceres. Nyd udsigten mod Clavier mod syd ved bymuren. Ud af byen mod skolen finder man en lille plads, hvor der kan hentes det dejligste kildevand. Kildevand kan også hentes på vej op til byen fra huset. En lille køretur til Oliemøllen i Callas, hvor man kan se, hvordan olivenolien bliver fremstillet, købe olie, kryderier og sæbe med hjem er også en lille hyggelig oplevelse. Formiddagsturen kan afsluttes med en hyggelig frokost på torvet i Bargemon.

Besøg større byer

Grasse (Produktion af parfume), Monaco (det lille kongedømme) , Cannes (et must at besøge denne by – kombinér evt. med en badetur), Nice (stor by, der er god at besøg forår og efterår eller hvis man er interesseret i de store kunstnere: Matisse og Chagall. I Nice findes både Matissemuseet og Chagallmuseet) , St.Tropez (trafikken dertil er dog så ekstrem, så kør aldrig derud midt i sommerperioden. Man kan sejle dertil fra St. Maxime v. havnen, bådfarten ligger på midtermolen i Sainte Maxime. Billetter købes på stedet ) , Sainte Maxime, St. Raphael, Frejus, Draguinan (Hovedstaden i Varområdet) , Fayence

Besøg små franske byer

Foruden Bargemon kan nævnes nabobyerne Callas og Claviers, hvortil der kan gåes (5 km og 3 km). Andre byer, der er værd at nævne er Eze, Fayence, Les Arcs, Castellane , St. Tropez, Moustiers St-Marie, Port Grimaud (lille Venedig) , Vence m.fl.

Læs også på dette site om området Var: www.konstantyner.dk/var/var.html – et godt site på dansk

Hvis man er interesseret i at gå på markeder, som er en rigtig fransk oplevelse, så har Bargemon sit eget marked 1 x ugentligt v. posthuset. Dette er enten søndag formiddag eller torsdag formiddag. I nabobyen er der fast marked hver lørdag formiddag og i Le Muy 15 km derfra er der et kæmpe marked hver søndag formiddag. Flere sites nævner hvor der er markeder i de små byer, f.eks. i “Varm,Varmere,Var”

Besøg andre lande

Italien og Monaco kan besøges indenfor et par timer.

Specielt for børn

Fossilmusseet i Bargemon, Aqualand og Marineland i Antibes med store shows med delfiner, sæler, Parfumebyen Grasse , hvor man se produktion fra blomster til parfume, Skildpaddeparken, Paladset og Oceanographic Museum i Monaco, Grotterne i De Saint Cézaire , Lavendelmuseum og meget, meget mere. Endvidere findes der en dejlig stor appetitlig legeplads ved havnen i Ste Maxime for mindre børn. Igen skal Grand Canoyn Verdon nævnes, da børn i alle aldre vil finde dette interessant, såfremt man afstemmer turen for alderen og holder mange pauser, især omkring “sø-området”.