Detaljeret rutebeskrivelse til Bargemon, ankomst til Villa Bennie – samt lidt tips og tricks

1. Ankomst via Nice - Lufthavn (Côte d'Azur):

Fly fra Danmark lander normalt i terminal 1 og lejebiler hentes altid i terminal 2.

Det kan bedst betale sig at tage bussen direkte fra terminal 1 til terminal 2 og afhente bilen til trods for at der er ”butikker med biludlejning i terminal 1”, men her udleverer de alligevel ikke bilerne, og man skal alligevel til terminal 2 bagefter og afhente bilen.

Et andet tip er, at hvis man er flere, så kan man dele sig, så nogen venter på kufferter, og andre henter bil, idet de fleste med dansk fly skal afhente biler, så der opstår meget hurtigt kø ved biludlejningen. De, der venter i terminal 1, kan med kufferter gå udenfor og nyde solen, lige over fodgængerovergangen til højre, hvor der er en græsplæne med palmetræer ved ”Kiss and fly”.

Efter tolden og ude i ankomsthallen gås direkte til venstre og ud til bussen, der kører pendulfart (ingen betaling) mellem de 2 terminaler. Turen til terminal 2 tager ca. 10 min., idet den kører en længere vej end modsat, der kun varer 5 min. Ved ankomst til terminal 2 ligger alle biludlejningsfirmaer samlet lige over fodgængerovergangen (parkering) og inde i midten mellem de mange parkeringshuse. Følg evt. skilte.

Når bilen er udleveret, så skal man køre til terminal 1 og afhente resten af rejsegruppen eller køre mod A8 (motorvej). Følg skilte. Der er præcist 100 km til Bargemon.

Franskmændene er ikke kendt for at skilte særligt godt, så derfor må man ofte indstille sig på at køre forkert, da afkørsler ofte kommer meget pludseligt. Vejen ud af lufthaven kan desværre være lidt kringlet med mange rundkørsler m.m. Der skal køres mod ”Toute direction” og A8 (motorvej – blå skilte) mod Antibes/Frejus/Marsailles/Cannes/Aix in Provence (vestgående). Ved tvivl må der ikke køres mod Nice eller Monaco (nordøst) og prøv at undgå at komme ad de almindelige landeveje (RD-veje) mod Cannes eller Grasse. Tag evt. en ekstra tur rundt i rundkørslerne. Når man er kommet op på motorvejen, skal der køres i ca. ¾ time – der passeres 2 betalingsanlæg samt et anlæg, hvor der bliver udleveret en billet. I alt betales omkring 7-8 euro for strækningen Nice-Le Muy (sortie 36).

PLAN_NAVETTES_04_07_2011

Såfremt der køres med GPS, vil man blive dirigeret væk fra motorvejen allerede ved Frejus (”sortie 34 eller 35”). Det er også en mulighed, men man skal være meget indstillet på en meget anstrengende vej i forhold til videre angivet. Og ved tidstagning er det ikke hurtigere.

(Villa Bennie er beliggende N43gr 37.057, Ø006gr 33.544)

Bemærk at brug af GPS ikke er lovligt, såfremt GPS opfanger politiets fartkontrol

 

2. I bil fra Danmark, og som kommer ad motorvejen A8 vestfra (Lyon/Marsailles) følger beskrivelsen herfra:

Der køres af fra motorvejen ved "sortie 36" - retning Le Muy og Draguignan/St. Tropez ad N555. Efter betalingsanlægget, køres der i retning Draguignan, ca. 500 m. (Endelig ikke mod St. Tropez!!!)
Herefter drejes der til højre i retning Le Muy ned ad rampen til rundkørslen (3/4 rundt i rundkørslen) og videre mod centre ad DN7. Kør ca. 1 km.
I den næste rundkørsel køres der i retning Callas, ad D 25 (3/4 rundt i rundkørslen) mod Callas.
Herefter køres ca. 1,5 km. I det tredje lyskryds (overfor pizzabarren) drejes der til venstre, stadig mod Callas ad D 25. Der er skilte her med de mange vinslotte, der findes ad denne vej.
Fra Le Muy til Callas er der ca. 20 km, primært op gennem vinmarkerne. Kendte vingårde, hvor der fremstilles dyre vine ligger her på stribe samt det flotte Les Gorges de Pennaforte område, hvor restauranten har 1-2 Michellinstjerner.
Kør igennem Callas by, en lidt kringlet, snoet og smal vej med tætte huse og tværs over det lille torv (her er også 4 gode restauranter) og skarpt til venstre og højre videre opad mod Bargemon, stadig ad D 25, hvortil der er 5,5 km til:

Bargemon:

Efter plantantræerne med skole og vandkilden til højre, og det tidligere hotel (gule bygninger) på venstre side, kommer man til torvet i Bargemon.

Kør langsom over torvet ligeud og nedad – nyd allerede der stemningen i byen. Det er her alle restauranter ligger, og det er her man skal sætte sig på caféerne og få formiddagskaffe, frokost eller en aftendrink mellem kl. 16.00 – 19.00, hvor der er ret så meget at kigge på. Der er 6 restauranter (1 til hver dag i ugen), og alt efter årstid holder restauranterne på skift åbent. Om sommeren holder alle åbent alle dage, og der kan spises ude – også til frokost. Flere af restauranterne skal der bestilles bord på - især i højsæsonen.

Villa Bennie er beliggende som følger:

Fra torvet i Bargemon fortsættes der lige ud (nedad) mod Claviers,
ad D 55 (Rue de Claviers), forbi kirken til højre, forbi den lille restaurant (La Pescalune – en anbefalelsesværdig restaurant (kendt fra fransk TV) med træet i den lille rundkørsel og posthus til venstre og videre ned ad vejen og til det næste lille torv Place Moréri med P-pladser. Følg vejen rundt, der drejer brat til venstre – her kan man nede til højre se det ”offentlige swimmingpool-anlæg” og Medieteket. Kør herefter yderligere ca. 2 km (ca. 6 hårnålesving nedad) og stadig mod Claviers. (P.S. når man skal gå til byen fra huset – går man direkte på tværs op ad små veje og passerer kørevejen 3 gange – det tager 12 minutter i rask gang).
Ved næstsidste sving ses "Kilden" til venstre, hvor der kan tappes dejligt kildevand året rundt. Umiddelbart før den gamle jernbaneviadukt skal man dreje til venstre (over den gamle jernbanebro). Man kan kende vejen ved, at der på hjørnet er der placeret en masse skilte med henvisninger til forskellige huse deriblandt ”Villa Bennie” (orange skilt). På modsatte hjørne er busstoppestedet, og der kan der afleveres skrald i de grønne containere.
”Villa Bennie” er det første hus på højre hånd umiddelbart rundt i svinget.
Først kommer der en almindelig lille havelåge, kør derefter lidt længere frem langs hækken, ca. 50 m, så kommer en stor låge for indkørsel til biler.

Og så til det kedelige:

Fly til Danmark:

Når man skal tilbage til Nice lufthavn efter en dejlig ferie, skal der beregnes minimum 3 timer. Det tager ca. 1½ time at køre dertil med trafik og benzinpåfyldning. Bilen skal igen afleveres i terminal 2, og der flyves fra terminal 1.

 

Vi håber på, at I må få en dejlig ferie.